گابریل مارسل
ترجمه: بیتا شمسینی
انتشارات ققنوس
کتاب از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول حال و روز انسان امروز را وصف می کند که خود به صورت مسئله ای برای خویش درآمده است؛ انسانی که به تعبیر مارسل، دیگر نمی تواند به راحتی تصویر خود را در آینه درونش بازشناسد. بخش دوم به موضوعی می پردازد که بسیاری از متفکران گذشته و حال به نوعی دلمشغول آن بوده اند: تشویش بشری.
مارسل می کوشد با مرور اندیشه های متفکرانی چون رواقیون، آوگوستین، پاسکال، کیر کگور، نیچه، هایدگر، سارتر، گوته و ژید درباره تشویش و نیز آنچه در متون مقدس مسیحی در این باره آمده است پرتوی بر موضوعی بیندازد که از نگاه بسیاری از متفکران اگزیستانسیالیست، یکی از وجوه مهم وضعیت بشری است.
او به شرح اندیشه های این متفکران بسنده نمی کند و از آنجا که فیلسوف است ملاحظات خود را نیز در ضمن بررسی این اندیشه ها بیان می کند.
این کتاب از 12 فصل بانضمام نتیجه گیری تشکیل شده است. عناوین فصل ها عبارت اند از: تشویش و اضطراب و دلهره، انسان مشوش در مقام آزارگر خویش، تشویشی که فرزانگان آن را مذمت کرده اند، تشویش از منظر تعالیم انجیل، تشویش در نظر قدیس آوگوستین، تشویش در نظر پاسکال، از پاسکال تا کیر کگارد، از کیر کگارد تا نیچه و هایدگر، از هایدگر تا سارتر، گوته و تشویشی که پشت سر نهاده شده است، تشویش در نظر آندره ژید، تشویش در دنیای امروز.
گابریل مارسل (1889 – 1973) یکی از نامدارترین فیلسوفان مکتب اگزیستانسیالیسم محسوب می شود هرچند که خودش بیشتر مایل است که او را فیلسوفی نوسقراطی بخوانند. پیش از این تنها کتاب های "فلسفه اگزیستانسیالیسم" و "تئاتر و دین" او به فارسی ترجمه شده و از میان کتاب هایی هم که درباره اندیشه او نوشته اند، کتاب "گابریل مارسل" نوشته سم کین به فارسی برگردانده شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر